Dopust na Hrvaškem z Adrialinom

Varovanje podatkov

Varovanje podatkov

kar se tiče Vaših osebnih podatkov, želimo da se počutite sigurno na spletni strani Adrialin GmbH (www.kroatien-adrialin.de)

Zaradi tega vas v nadaljevanju obveščamo o tem, za katere namene se vaši podatki zbirajo in obdelujejo in kako lahko uveljavljate vaše pravice.

1. Ime in kontaktni podatki odgovorne osebe in zastopnika

Odgovorna oseba za osebne podatke v skladu s 7. odstavkom 4. člena splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov

Adrialin GmbH
Werftestrasse 4
6005 Luzern
Schweiz
Telefonnummer: +49 (0)7255 9880 0
E-Mail: info@adrialin.ch
Geschäftsführer: Markus Graw

Zastopnik podjetja Adrialin GmbH v Evropski uniji za vprašanja v zvezi z obdelavo osebnih podatkov je
Adrialin GmbH
Klehestraße 3-5
76571 Gaggenau
Deutschland
Telefonnummer: +49 (0)7225 9880 0
E-Mail: info@adrialin.de
Geschäftsführer: Josip Sojat

2. Splošne informacije za obiskovalce te spletne strani

2.1. Cookies

Za rezervacije se piškotki iz vašega brskalnika shranjujejo na trdem disku vašega računalnika. Pri tem gre za besedilne datoteke, katere lahko sami kadarkoli izbrišete. Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejema piškotke. Nastavitve vašega brskalnika lahko individualno spreminjate.

Vaš brskalnik lahko nastavite tako, da vas obvešča o shranjevanju piškotkov in lahko v posameznih primerih ločeno odločate o tem ali boste določen piškotek načeloma izključili. Če piškotkov ne sprejmete potem so lahko posamezne funkcije našega portala omejene.

Po končani seji brskalnika na vašem računalniku ostanejo naslednji piškotki (cookies):

-pid: To je piškotek, ki se uporablja samo, če prihajate s partnerske strani, ki je povezana s stranjo Adrialin. Shranjuje se zgolj identifikacijska številka partnerja. Zapadlost: 30 dni

-utm_term: Ta piškotek se namesti, kadar ste z ene od spletnih strani HomeToGo preusmerjeni na našo spletno stran. Pri tem se shranjuje klik ID, preko katere ste bili posredovani k nam. Ta prav tako ne referencira nobenih osebnih podatkov, temveč HomeToGo uporablja interne statistike (npr. trg rezervacije, kateri objekt je bil izbran, kateri filtri se uporalbjajo itd.). Zapadlost: 30 dni

-first: To je piškotek, ki se oblikuje ob vašem prvem obisku naše spletne strani. Vsebina je URL naslov strani, s katere ste prišli do nas, če ste predhodno kliknili na povezavo zunanje spletne strani, ki napotuje na nas. Zapadlost: 90 dni

-oldOrder: To je piškotek, ki se shrani, kadar po odklonitvi rezervacije kliknete na povezavo, ki jo prejmete z elektronsko pošto kot ponujeno alternativo. Tako lahko ugotovimo, če kot vračajoč obiskovalec pri nas ponovno izvajate rezervacijo. Zapadlost: 30 dni

Ti piškotki so namenjeni nadzoru uspeha reklamnih akcij. Brez zagotovitve teh podatkov nam ni mogoče ovrednotiti reklamnih kampanj in jih ustrezno upravljati. Obdelava teh podatkov se tako opira na črko f) iz 1. stavka Splošne uredbe o varstvu podatkov. Podjetje Adrialin GmbH zasleduje upravičen interes za ovrednotenje vaših reklamnih kampanj in za ustrezno upravljanje teh. Ker se tukaj obdelujejo samo podatki oseb, ki so izkazale svoj interes za našo ponudbo in storitve, ni mogoče izhajati iz tega, da bodo s tem omejene osnovne pravice zadevnih oseb.

-lng: To je piškotek, v katerem se shrani jezik stranke. Veljavnost: 1 leto

-booking: To je piškotek, ki se vzpostavi takoj, ko v enostavnem ali podrobnem iskanju oz. pri obračunu cene počitniškega objekta vnesete podatke ali pa jih pošljete. Tako se vaša želja med to in v času naslednjih sej ohrani. Zapadlost: 30 dni

-merkzettel: To je pipkotek, ki se postavi, kadar stranka na opomni listek vnese določene objekte. Vsebina so številke objektov izbranih objektov. Veljavnost 30 dni

-cookieconsent_status: To je piškotek, ki se postavi, kadar sprejmete uporabo piškotkov. S tem sporočilo ne bo prikazano ob vsakem novem priklicu strani. Veljavnost: 1 leto

Ti piškotki so namenjeni izboljšanju prijaznosti do uporabnika na naši spletni strani. Obdelava teh podatkov se tako opira na črko f) iz 1. stavka Splošne uredbe o varstvu podatkov. Podjetje Adrialin GmbH ima upravičen interes za optimiranje prijaznosti do uporabnika svoje spletne strani, da tako poveča prodajo svoje potovalne ponudbe. Ker se tukaj obdelujejo samo podatki oseb, ki so izkazale svoj interes za našo ponudbo in storitve, ni mogoče izhajati iz tega, da bodo s tem omejene osnovne pravice zadevnih oseb.

2.2. Google Analytics

Da bi lahko našo ponudbo še naprej izboljševali, zbiramo statistične podatke o njeni uporabi. V ta namen uporabljamo funkcijo Google Analytics. Tako je zagotovljeno, da se do zgoraj navedenih piškotkov ne izvaja nikakršna povezava. Google zahteva od nas predložitev naslednje izjave:

Ta spletna stran uporablja Google Analytics, službo za spletno analizo podjetja Google Inc. („Google“). Google Analytics uporablja t.o. „Cookies“, besedilne datoteke, ki se shranjujeo na vašem računalniku in omogočajo analizo uporabe spletne strani. Informacije o vaši uporabi spletne strani, pridobljene z uporabo piškotkov, se praviloma prenesejo na strežnik podjetja Google v ZDA in tam shranijo. Na podlagi anonimizacije vašega IP-naslova, ki jo aktivramo pri nas, bo vaš IP-naslov sicer skrajšan, tako da identifikacija uporabnika na podlagi IP- naslova ni mogoča. Po naročilu upravljavca te spletne strani bo podjetje Google te informacije uporabljalo za ovrednotenje vaše uporabe spletne strani, za sestavo poročil o oglaševalskih aktivnostih in za izvedbo drugih storitev, povezanih z uporabo spletne strani in uporabo spleta. V okviru Google Analytics z vašega brskalnika posredovan IP-naslov ne bo združen z drugimi podatki Google. Shranjevanje piškotkov lahko preprečite z ustrezno nastavitvijo vaše programske opreme brskalnika; opozarjamo pa vas na to, da v tem primeru ne boste mogli uporabljati vseh posameznih funkcije te spletne strani v polnem obsegu. Poleg tega lahko preprečite zbiranje podatkov, ki jih ustvarjajo piškotki in se nanašajo na vašo uporabo spletne strani (vklj. z vašim IP-naslovom) pri Google, kakor tudi obdelavo teh podatkov pri Google tako, da si prenesete vtičnik brskalnika na naslednji povezavi in ga namestite. Aktualna povezava jehttp://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de.

Brisanje zbranih podatkov se izvede po 26 mesecih.

2.3. Google Remarketing

Na naši spletni strani zbiramo s tehnologijami podjetja Google (Google Remarketing-Tag) podatke za namene trženja. Iz teh podatkov je mogoče pripraviti anonimizirane uporabniške profile in jih shraniti v piškotke. Tretji ponudniki, vključno z Google vklapljajo reklame na spletnih straneh. Pri tem uporabljajo tretji ponudniki, vključno z Google, v okviru funkcije Remarketing-Tag piškotke za vklapljanje oglasov na podlagi vaših predhodnih obiskov naše spletne strani. Podatki, ki so zbrani s funkcijo Remarketing-Tag brez vašega posebnega dovoljenja ne bodo uporabljeni v namene, da bi vas lahko kot obiskovalca naše spletne strani osebno identificirali in z osebnimi podatki ne bodo združeni preko anonimiziranega uporabniškega profila. Uporabo piškotkov lahko pri Google izključite tako, da aktivirate stran https://adssettings.google.com/authenticated in pritisnete tipko "opt out". Alternativno lahko stran za izklop pobude za omrežja prikličete na naslovu http://www.networkadvertising.org/managing/opt_out.asp . Več informacij o določilih podjetja Google najdete na naslovu http://www.google.com/intl/de/privacy .

2.4. Google AdWords

Ta spletna stran uporablja Google Adwords, spletni oglaševalski program podjetja Google Inc. V tej povezavi se uporablja tudi spremljanje pogovora Conversion-Tracking. S pomočjo programa namesti Google AdWords piškotek na vaš osebni računalnik, v kolikor pridete na našo spletno stran preko oglasa Google. Po 90 dneh izgubi piškotek svojo veljavnost. Piškotek ne omogoča sledljivosti osebnih podatkov. če kot uporabnik uporabljate našo spletno stran in je piškotek še vklopljen, potem bomo lahko mi skupaj z Google ugotovili, da ste kliknili na ustrezen oglas in ste bili preusmerjeni na našo spletno stran. Vsaka stranka Google AdWords ima pri tem drugačen piškotek. Na tej strani piškotkom ni mogoče slediti preko spletnih strani strank AdWords. S pomočjo podatkov, pridobljenih s piškotkom Conversion, je mogoče sestavljati statistike Conversion za stranke AdWords. Tako kot stranka ugotovimo skupno število uporabnikov, ki so se odzvali na naše oglase in so bili usmerjeni na našo spletno stran. Od vas pa ne prejmemo nikakršnih osebnih podatkov. Če s postopkom sledenja ne soglašate, potem lahko piškotek za spremljanje pogovorov Google-Conversion-Tracking izključite prako vašega brskalnika. V tem primeru prosimo, da uporabite funkcijo za pomoč v vašem brskalniku. K določilom o varstvu podatkov pri Google ugotovite podrobnejše informacije na naslovu http://www.google.de/policies/privacy/ .

2.5. Google reCAPTCHA

Da bi zagotovili zadostno varstvo podatkov pri posredovanju obrazcev, uporabljamo ob registraciji kot potovalna agencija pri prijavi agencije in v kontaktnem obrazcu storitev reCAPTCHA podjetja Google Inc. To je namenjeno predvsem razlikovanju, ali je vnos izvedla fizična oseba ali pa je prišlo do zlorabe s strojno in avtomatizirano obdelavo torej, da se obrazcu ne izpolnjujejo z roboti in vsiljeno pošto. Storitev vključuje pošiljanje IP-naslova in po potrebi nadaljnjih podatkov za Google, ki so potrebni za storitve reCAPTCHA. Za to veljajo odstopajoča določila o varstvu podatkov podjetja Google Inc. Več informacij o smernicah za varstvo podatkov Google Inc. najdete na naslovu http://www.google.de/intl/de/privacy ali https://www.google.com/intl/de/policies/privacy/ .

2.6. Nameni obdelave in pravne podlage za storitve Google Services

Storitve Google Remarketing in Google AdWords uporabljamo za namene nadzora in upravljanja uspeha naših tržnih kampanj. Tega ne moremo storiti brez zagotovitve podatkov.

Google Analytics uporabljamo za namene pridobivanja informacij o uporabi naše spletne strani, da lahko optimiziramo uporabniško prijaznost naše spletne strani.

Google reCAPTCHA uporabljamo za zaščito obrazcev pred zlorabo ali celo pred napadi hekerjev in tako služi varnosti vaših osebnih podatkov.

Kot spletna potovalna agencija imamo upravičen interes za nadzor in upravljanje naših tržnih kampanj, za pridobivanje informacijo o uporabi naše spletne strani in za zaščito teh pred zlorabo. Pravna podlaga je črka f) 1. stavka, 1. odstavka, 6. člena splošne uredbe o varstvu podatkov.

2.7. SSL-kodiranje

Zahvaljujoč zmogljivi tehnologiji kodiranja SSL (Secure Sockets Layer) in vsem običajnim varnostnim standardom PCT, ki jih podpirajo brskalniki (Private Communication Technology) so vse vaše transakcije zaščitene. SSL kodira vaše osebne podatke preden jih posredujete s pomočjo interneta. Tako je sklepanje posla preko spleta tako varno kot po telefonu. Če vaš brskalnik ne podpira nobenih varnih transakcij ali ne želite izvajati nikakršnih spletnih transakcij nas lahko ob vašem naročilu pokličete na telefonsko številko +386 (0)1 777 29 63 od ponedeljka do petka (razen ob praznikih) od 9:00 do 18:00 ure. Naš sodelavec bo vaše informacije osebno sprejel.

2.8. Povezava do drugih spletnih strani

S sodbo v maju 1998 je deželno sodišče Hamburg odločilo, da se z vključitvijo zunanjih povezav prav tako prevzema odgovornost za povezane strani. To se lahko po izjavi deželnega sodišča prepreči samo tako, da se od teh vsebin izrecno distanciramo, kar storimo s to izjavo. Tuje vsebine na straneh, ki so na voljo preko povezav s te spletne strani, niso last podjetja Adrialin GmbH in zanje tudi ne prevzemamo nikakršne odgovornosti. Podjetje Adrialin GmbH se izrecno distancira od nedovoljenih ali dvoumnih vsebin.

3. Facebook Fanpage

Če obiščete našo stran oboževalcev Facebook, se tam zbirajo osebni podatki. Če ste prijavljeni, so to vaši znani podatki profila pri Facebook. V vsakem primeru so to informacije o vašem IP-naslovu in brskalniku. Ti podatki se obdelujejo pri Facebook Irska in pri nas v skupni odgovornosti. Takšen dogovor si lahko tukaj preberete: https://www.facebook.com/legal/terms/page_controller_addendum

Obdelava poteka na podlagi 6. čl. 1. odst. UA 1 črka f EU uredbe o varstvu podatkov (naši prevladujoči upravičeni interesi poslovne in komunikacijske vrste po ponudbi informacijskega in komunikacijskega kanala v socialnih medijih, v tem primeru Facebook). Vse pravice, kot so navedene tukaj v izjavi o varstvu podatkov, veljajo tudi za stran oboževalcev Facebook.

4. Obdelava podatkov strank in interesentov

4.1. Nameni in pravne podlage obdelave podatkov, posledice neizvedbe in trajanje shranjevanja

4.1.1. Kontaktni obrazec na naši spletni strani in elektronska pošta

Vaši komunikacijski podatki in sporočila, katere nam posredujete s pomočjo kontaktnega obrazca na naši spletni strani ali s pomočjo elektronske pošte, bodo za namene obdelave vašega povpraševanja o določeni potovalni ponudbi ali o vaši rezervaciji, za pripravo ponudb na vaše povpraševanja in za naslednja povpraševanja shranjeni za obdobje 6 let. Zbiranje, shranjevanje in posredovanje se izvaja za namen predpogodbenih ukrepov na povpraševanje zadevne osebe in za izpolnitev pogodbe zadevne osebe na podlagi črke b. 1. stavka, 1. odstavka, 6. člena splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov. Brez zagotovitve teh podatkov vam ne moremo odgovoriti na vaša vprašanja.

4.1.2. Podatki, katere nam posredujete ob rezervaciji

Ob rezervaciji nam posredujte vaše ime in priimek, kakor tudi po potrebi imena in priimke sopotnikov, vaš naslov, komunikacijske podatke, rojstne podatke, po potrebi starost otrok in vaše podatke za plačila. Nadalje bo IP-naslov prijavljen in shranjen. Če rezervacije ne izvajate sami temveč preko potovalne agencije potem bo potovalna agencija vaše podatke posredovala nam. Zagotovitev teh podatkov je potrebna za sklenitev pogodbe. Ti se uporabljajo za naslednje namene:

  1. Izpolnitev pogodbe o potovanju, sklenjene z nami
    Rezervacija, sprememba rezervacije in po potrebi storno potovalnih storitev pri izvajalcih storitev
  2. Izstavljanje računov
    Računi, elektronski plačilni promet in plačila s kreditnimi karticami, opomini, izterjave dolgov, obračuni z izvajalci storitev
  3. Storitve
    Potrditev rezervacije, vnos želja gostov, reklamacije, prijave škod (varstvo v zvezi s stroški v primeru odpovedi potovanja), priprava potovalne dokumentacije
  4. Ankete gostov in oglaševalske akcije
    Ocene potovalnih stroškov in naših storitev, informacije o ponudbah potovanj

Podatki, ki so potrebni za izpolnitev pogodbe o potovanju, izstavljanje računov in storitve se obdelujejo na pravni podlagi izpolnitve pogodbe ali predpogodbenih ukrepov v skladu s črko b, 1. stavka, 1. odstavka, 6. člena splošne uredbe o varstvu podatkov. Brez zagotovitve teh podatkov ne moremo za vas rezervirati želenih potovalnih storitev pri izvajalcih storitev, ne moremo odgovoriti na vaša povpraševanja, ne moremo vam posredovati potovalne dokumentacije in z vami ne moremo izpolniti pogodbe o potovanju.

Za namen povpraševanj gostov in tržne akcije predstavlja pravno podlago črka f), 1. stavka, 1. odstavka, 6. člena. Podjetje Adrialin GmbH ima upravičen interes za ocenjevanje rezerviranih potovalnih storitev in lastnih storitev za namene zagotavljanja kakovosti za svoje stranke in izvajati oglaševanje za povečanje prometa. Ker se prošnje za ocene in potovalne ponudbe posredujejo samo obstoječim strankam, ki so že izkazale svoje interes za naše ponudbe in storitve, ne izhajamo iz tega, da bi s tem kršili osnovne previce zadevnih oseb. Brez zagotovitve teh podatkov ni mogoče izdati ocene za naše storitve in/ali rezervirane potovalne storitve in vaše ponudbe za potovalna potovanja. Temu pošiljanju lahko vsekakor ugovarjate brez, da bi za to nastali drugi stroški, razen od navedenih za posredovanje, in sicer tako, da pošljete elektronsko pošto na naslov dataprivacy@adrialin.com . Po prejemu vašega ugovora bomo prenehali s pošiljanjem.

Pogodbeni podatki bodo shranjeni za obdobje 6 let. Za račune in finančne transakcije obstaja zakonski rok hrambe, ki znaša 10 let.

4.2. Prejemnik podatkov

Vaši podatki bodo shranjeni v naših lastnih zalednih sistemih. Do teh imajo dostop naših sodelavci in sodelavci v našem matičnem podjetju in sestrski družbi, saj ti izvajajo za nas svetovanje za stranke in v ta namen potrebujejo dostop do vaše rezervacije in vaših podatkov. Prav tako potrebuje naš davčni svetovalec dostop do teh, saj izvaja za nas finančno računovodstvo in potrebuje za knjiženje prejetih plačil dostop do našega sistema. Posredovanje vaših podatkov se izvaja tukaj na pravni podlagi izpolnitve pogodbe in izpolnitve pravne dolžnosti, ki velja za nas, kot odgovorno osebo (črki b in c iz 1. stavka, 1. odstavka, 6. člena splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov).

Odvisno od tega katero ponudbo pri nas rezervirate, bodo vaši osebni podatki, posredno ali preko sistemov za rezervacije in tehničnih ponudnikov, posredovani izvajalcem storitev (najemodajalci, hoteli, letalske družbe, svetovalci, agencije za prihode, podatkovne baze prostih postelj, ponudniki najemnih vozil). Posredovanje vaših podatkov se v tem primeru prav tako opira na izpolnitev pogodbe o potovanju z vami (črka b), 1. stavka, 1. odstavka, 6. člena splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov).

Podatki za izstavljanje računov in plačila bodo posredovani naprej tehničnim ponudnikom, finančnim institucijam in izvajalcem plačilnih storitev, našemu davčnemu svetovalcu in po potrebi na zahtevo davčnim organom. Pravna podlaga za posredovanje vaših podatkov tehničnim ponudnikom, finančnim institucijam in ponudnikom plačil je izpolnitev pogodbe o potovanju z vami (črka b. 1. odstavka, 6. člena splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov). Posredovanje davčnemu svetovalcu in po potrebi davčnim organom se opira na izpolnitev pravne dolžnosti z naše strani v skladu s črko c., 1. stavka, 1. odstavka. 6. člena splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov.

Če svojih plačilnih dolžnosti ne morete izpolniti bodo vaši podatki po ustreznem opominu posredovani naprej službi za izterjave. V primeru pravnega spora lahko podatke posredujemo odvetniku ali sodišču. Posredovanje vaših podatkov se izvaja za namene poslovnih interesov na podlagi črke f., 1. stavka, 1. odstavka, 6. člena splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov.

Za namene ankete strank se podatki lahko posredujejo na Trustpilot A/S, Pilestrædet 58, 5, 1112 Copenhagen, Danska in na TÜV Saarland Holding GmbH, Am TÜV 1, 66280 Sulzbach/Saar, Nemčija. Posredovanje podatkov se izvaja v okviru upravičenega interesa podjetja Adrialin GmbH in Adrialin Blue GmbH na podlagi črke f, 1. stavka, 1. odstavka, 6. člena splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov.

V kolikor se uporablja posredovanje vaših podatkov za izvajalce storitev in sisteme rezervacij, so bili ti ponudniki pri nas skrbno izbrani, z njimi smo sklenili pisna naročila in so vezani na naša navodila. Redno jih preverjamo. Izvajalci storitev teh podatkov ne bodo posredovali tretjim osebam, temveč bodo po izpolnitvi pogodbe in po prenehanju zakonskih rokov za hrambo izbrisani, v kolikor niste soglašali s hrambo, ki presega te roke.

4.3. Posredovanje podatkov v tretjo državo

Vaši podatki se zbirajo in obdelujejo pri nas na sedežu podjetja v Švici. Posredovanje podatkov v Švici je dovoljeno v skladu s 1. odstavkom, 45. člena splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov, saj je Evropska komisija sklenila, da Švica zagotavlja ustrezno stopnjo varnosti. Naše matične in sestrske družbe in pisarna davčnih svetovalcev, ki imajo dostop do naših zalednih sistemov, kakor tudi tehnični ivzajalci storitev in izvajalci storitev, katerim vaše podatke posredujemo, se nahajajo izključno v Evropski uniji. Kljub temu pa je odvisno od vašega cilja potovanja mogoče, da bodo naši izvajalci storitev vaše podatke posredovali državnim organom ali podjetjem v tretjih državah, da lahko pride do izpolnitve pogodbe o potovanju. V tem primeru se posredovanje vaših osebnih podatkov opira na odstopanje člena štev. 49, črka b), 1. odstavka splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov, saj je posredovanje potrebno za izpolnitev pogodbe o potovanju.

5. Obdelava podatkov pri naših poslovnih partnerjih in njihovih sodelavcih

5.1. Nameni in pravne podlage obdelave podatkov, posledice neizvedbe in trajanje shranjevanja

5.1.1. Potovalne pisarne in zunanji zastopniki

Kot potovalna pisarna ali zunanji zastopnik imate možnost, da se na naši spletni strani registrirate za vstop kot agencija. Podatke, katere nam v tej zvezi posredujete, bomo uporabili za hitro vzpostavitev stika z vami v zvezi z izvedeno rezervacijo in za obračun in plačilo provizije. Tako bodo vaši podatki na podlagi pogodbe ali predpogodbenih ukrepov obdelani v skladu s črko b), 1. stavka, 6. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov. Brez zagotovitve podatkov ni mogoče, da bi kot potovalna agencija izvedli rezervacijo pri nas in prejeli provizijo za posredovanje naših potovanj. Rešitev pogodbenih podatkev se izvede 6 let po prenehanju pogodbenega razmerja. Za obračun provizij in finančne transakcije velja zakonski rok hrambe 10 let.

5.1.2. Izvajalci storitev: najemodajalci, hoteli, partnerske agencije, podatkovne baze prostih postelj, ponudniki najemnih vozil

Podatki, katere nam kot izvajalec storitve zagotovite, bomo uporabili za namene hitrega stika v zvezi s posameznimi določili pogodbenega razmerja, v zvezi s konkretno rezervacijo, pripravo potovalne dokumentacije za naše stranke in za obračun in izplačilo rezervacij. Tako bodo vaši podatki na podlagi pogodbe ali predpogodbenih ukrepov obdelani v skladu s črko b), 1. stavka, 6. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov. Brez zagotovitve podatkov nam namreč ni mogoče, da bi potovalne storitve za naše stranke rezervirali pri vas in vam izplačali dogovorjena plačila za rezervacije. Brisanje pogodbenih podatkov se izvede 6 let po prenehanju pogodbenega razmerja. Za obračune storitev in finančne transkacije velja zakonski rok hrambe 10 let.

5.1.3. Drugi poslovni partnerji

Kot poslovni partner nam pogosto zagotavljate kontaktne podatke vaših sodelavcev. Ti se shranjujejo in uporabljajo za hiter stik v zvezi s posameznimi določili pogodbenega razmerja. Obdelava se tako opira na pravno podlago izpolnitve pogodbe ali predpogodbenih ukrepov v skladu s črko b), 1. stavka, 1. odstavka., 6. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov. Brez zagotovitve teh podatkov nam ne bo mogoče z vami vzpostaviti hitrega stika. Brisanje vaših podatkov se izvede takoj po zamenjavi kontaktne osebe, ali najkasneje 6 let po prenehanju pogodbenega razmerja. Za račune, katere nam izstavite in finančne transakcije velja zakonski rok hrambe 10 let.

5.2. Prejemnik podatkov

Vaše podatke kot potovalne agencije, svobodnega trgovskega zastopnika ali izvajalca storitev bomo shranili v našem lastnem zalednem sistemu. Do teh podatkov imajo dostop naši lastni sodelavci, sodelavci v našem matičnem podjetju in sestrski družbi, saj ti prevzemajo za nas agencijsko svetovanje in svetovanje na področju storitev in v ta namen potrebujejo dostop do vaših podatkov. Posredovanje na ta mesta se opira na podlago izpolnitve pogodbe z vami v skladu s črko b)., 1. stavka, 1. odstavka, 6. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov. Prav tako potrebuje naš davčni svetovalec dostop do teh podatkov, saj za nas prevzema finančno knjigovodstvo za knjiženje obračunov provizij in storitev in za namen izplačila ustreznih zneskov za vas. Posredovanje podatkov poteka v okviru izpolnitve pravne dolžnosti z naše strani (črka b., 1. stavka, 1. odstavka, 6. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov).

Kot izvajalec storitve nam praviloma zagotovite koordinate vaših objektov. Te uporabljamo za prikaz njihovega položaja na naši spletni strani in v aplikaciji Google-Maps, da lahko vaše objekte ustrezno tržimo. Nadalje posredujemo te skupaj z vašim imenom, vašim naslovom in po potrebi vašimi podatki za stik in opisom prihoda s potovalno dokumentacijo našim strankam, da lahko ti brez težav najdejo rezervian objekt. Posredovanje vaših podatkov poteka tako v okviru izpolnitve pogodbe z vami na podlagi črke b)., 1. stavka, 1. odstavka, 6. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov.

Kot velja za drugega poslovnega partnerja bodo podatki za stik vaših kontaktnih oseb shranjeni v programu za upravljanje elektronske pošte našega pooblaščenega sodelavca. Tako je zagotovljeno, da bodo samo te osebe obdelovale vaše osebne podatke. Posredovanje na druga mesta poteka samo z vašim soglasjem.

Podatki za izstavljanje računov in plačila bodo posredovani tehničnim ponudnikom, finančnim institucijam in izvajalcem plačilnih storitev za namene izpolnitve pogodbe v skladu s črko b.), 1. stavka, 1. odstavka, 6. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov. Nadalje bodo podatki posredovani našemu davčnemu svetovalcu za namene finančnega knjigovodstva kakor tudi na zahtevo davčnih organov. Podlaga za posredovanje vaših podatkov ustvarja izpolnitev pravne doložnosti na naši strani v skladu s črko b)., 1. stavka, 1. odstavka, 6. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov.

V primeru pravnega spora lahko podatke posredujemo odvetniku ali sodišču. Posredovanje vaših podatkov poteka za namene poslovnih interesov na podlagi črke f.), 1. stavka, 1. odstavka, 6. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov.

Če posredovanje vaših podatkov izvajajo izvajalci tehničnih storitev, potem bodo ti izvajalci skrbno izbrani, z njimi bodo sklenjena pisna naročila in vezani so na naša navodila. Te redno preverjamo. Izvajalci teh podatkov ne bodo posredovali tretjim osebam, temveč jih bodo po izpolnitvi pogodbe in poteku zakonskih rokov za hrambo izbrisali, v kolikor ne soglašajo s hrambo, ki presega zgoraj navedeno.

5.3. Posredovanje podatkov v tretjo državo

Vaši podatki se zbirajo in obdelujejo pri nas na sedežu podjetja v Švici. Posredovanje podatkov v Švici je dovoljeno v skladu s 1. odstavkom, 45. člena splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov, saj je Evropska komisija sklenila, da Švica zagotavlja ustrezno stopnjo varnosti. Naše matične in sestrske družbe, kakor tudi pisarna davčnih svetovalcev, ki imajo dostop do zalednih sistemov, se nahajajo izključno na območju Evropske unije.

6. Vaše pravice za varstvo podatkov

Imate pravico, da od nas kadarkoli zahtevate informacije o podatkih, ki jih o vas hranimo pri nas (15. člen Splošne uredbe o varstvu podatkov). To se nanaša tudi na prejemnike ali kategorije prejemnikov, katerim bodo ti podatki posredovani naprej in namenu shranjevanja. Poleg tega imate pravico, da pod pogoji iz 16. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov in/ali pod pogoji iz 14. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov zahtevate izbris podatkov in/ali pod pogoji iz 18. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov omejitev obdelave podatkov. Nadalje lahko pod pogoji iz 20. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov kadarkoli zahtevate prenos podatkov - v koliko podatki pri nas še niso shranjeni.

V primeru obdelave osebnih podatkov za izvajanje nalog, ki so javnega interesa (črka e), 1. stavek, 1. odstavka, 6. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov) ali za izvajanje upravičenih interesov (črka f) DS-GVO, 1. stavek, 1. odstavek, 6. člen), lahko kadarkoli ugovarjate obdelavi zadevnih osebnih podatkov z učinkom za prihodnost. V primeru ugovora moramo vsakršno nadaljnjo obdelavo vaših podatkov za navedene namene opustiti, razen, če,

- če gre za prisilne, upravičene razloge za obdelavo, ki tehtajo več od vaših interesov, pravic in svoboščin ali
- obdelava za uveljavljanje, izvajanje ali zaščito pravnih zahtevkov.

Pod pogoji 21. člena, 1. odstavek DS-GVO lahko ugovarjate obdelavi podatkov iz razlogov, ki izhajajo iz posebne situacije določene osebe.

Poleg tega imate možnost, da se pri informacijskem pooblaščencu za varstvo podatkov pritožite (www.edoeb.admin.ch) o zadevah s področja varstva podatkov.

7. Kontakt

Na podlagi pravnih okvirnih pogojev nismo zadolženi obvestiti pooblaščenca za varstvo podatkov. Vse želje glede informacij, vprašanja o podatkih, preklici ali ugovori glede obdelave podatkov morajo biti naslovljeni z elektornsko pošto na dataprivacy@adrialin.com ali s pisemsko pošto na naslov, naveden pod številko 1. Za podrobnejše informacije napotujemo na popolno besedilo DS-GVO, ki je na spletu na voljo na naslovu https://gdpr-info.eu.

BREZSKRBNA potovanja

  • Podpora tudi med samim potovanjem
  • Garantirane cene
  • Na tisoče zadovoljnih gostov

50 €-GARANCIJE UGODNEJŠE CENE

Več informacij

Član

  • Adrialin je član RDA
  • Adrialin je član DRV

V partnerstvu s

  • Adrialin je partner Hrvaške turistične organizacije

Varno plačevanje

 nakazilo in preostali načini plačila:
PayPal, Bremepis, MasterCard, Visa, American Express

Adrialin po svetu

  • DE
  • AT
  • IT
  • CZ
  • HU
  • SK
  • GB
  • FR
  • NL
  • PL
  • HR
  • SI
  • DK
  • SE
  • NO
  • CH
  • RU
  • BE
  • DE
    • DE DE
    • AT AT
    • IT IT
    • CZ CZ
    • HU HU
    • SK SK
    • GB GB
    • FR FR
    • NL NL
    • PL PL
    • HR HR
    • SI SI
    • DK DK
    • SE SE
    • NO NO
    • CH CH
    • RU RU
    • BE BE