Baska - Otoki - Hrvaška

Informacije za Vaš Dopust Baska

Za vas imamo v ponudbi 528 prenočišč v kraju Baska.

Kraj Baska ima pribl. 1600 prebivalcev in je 19 km oddaljen od Mesto Krk, Krk, ki je nabližje večje mesto. Deli mesta Baska so naslednji: Jurandvor, Batomalj, Draga Bascanska.


Splošno
Nekdanja ribiška vasica Baška na otoku Krku leži v zeleni rodovitni dolini, ki jo na obeh straneh uokvirjajo strmo dvigajoče se skale. Od tu lahko vidite morje, katerega voda je tako modra, da vas sprva zaslepi intenzivna barva. Peščena in gramozna plaža se razprostira vzdolž širokega zaliva, na drugi strani nepremostljivih skalnih sten pa se nahajajo tudi sanjske plaže in čudoviti zalivi vabijo na kopanje in kopanje. Baška je od otoškega glavnega mesta Krk ločena s približno 320 metrov visokim prelazom, zaradi česar se kraj zdi izoliran od preostalega otoka. Je pa splošno znano, da je Baška verjetno najbolj slikovito obmorsko letovišče na Krku, kar dokazujeta veliko število obiskovalcev in dobra turistična ponudba. Kilometer dolga plaža je idilično uokvirjena z gojimi belimi kraškimi gorami, ozke ulice majhnega mestnega jedra pa tudi veličastna Johanneskirche, ki se dviga nad Baško, prispevajo k atmosferskemu ambientu nekdanje ribiške vasice. Poleg čudovitih plaž so zelo priljubljene številne pohodniške in gorske kolesarske poti v značilni pokrajini otoka, ki odpirajo nešteto možnosti za raziskovanje Baške in okolice peš in s kolesom po vsebini vašega srca. Majhno središče Baške ponuja dobrodošlico plavanju, jadranju, potapljanju in surfanju z župnijsko cerkvijo in lokalnim muzejem v soseščini. Cerkev z nekoliko skvotiranim stolpom vsebuje slike, ki jih je vredno videti, mali muzej pa vsebuje izjemno folklorno zbirko. Pokopališče na skalnem pobočju nad mestnim središčem, cerkev sv. Johanesa, žareča v bogatem okerju, ponuja čudovit pogled na morje in mesto vse do celine. Nedaleč od pokopališča lahko odkrijete ruševine gradu Bosnar, ki so ga leta 1380 uničili Benečani. Od tu se lahko povzpnete še višje in lahko vidite do Naj otok Pag pohajkuje. V zgodnji romanski benediktinski cerkvi Sveta Lucija, nedaleč od Baške, so v 19. stoletju odkrili znamenito kamnito ploščo Baške, ki je najstarejši, največji in najbolj popoln dokument glagoljske pisave. Izvirnik plošče se hrani na Hrvaški akademiji znanosti in umetnosti v Zagrebu, vendar je kopija, ki je na ogled v cerkvi, dobro vredna obvoza. V Baški bodo ljubitelji vodnih športov našli čudovito čisto morje, potapljaški center in šolo surfanja. Za malčke Aqua-Gun privablja z ogromnim vodnim toboganom brezskrbno kopanje.
Znamenitosti
Cerkve,  Pristanišče,  Obalna promenada
Športne dejavnosti
potapljanje,  Tenis
Gastronomija in zabava
restavracija

Dopust v kraju Baska z Adrialinom

Tukaj boste našli ugodna prenočišča za vaše naslednje potovanje :

image description

Če iščete apartma, počitniško hišo, hotel, podeželsko hišo, penzion, turistično sobo ali mobilno hišico za vaš dopust v kraju Baska, ali pa želite samo več informacij o kraju Baska v Otoki, vam lahko pomagamo in ste na pravem mestu.

Tukaj boste našli turistična prenočišča kot so apartmaji, počitniške hiše, podeželske hiše, hoteli, turistični kompleksi, penzioni, turistične sobe, mobilne hišice, križarjenja, najemi jaht - čarterji, izleti in drugo. Adrialin svojo ponudbo za vaše potovanje na Hrvaško, v Italijo in Avstrijo nenehno širi in izboljšuje.

O ponudbi:
Baska apartmaji, Baska hiše, Baska hoteli, Baska turistični kompleksi, Baska Podeželske hiše, Baska Penzioni, Baska Sobe za goste, Baska Mobilne hiške

Baska, dobra izbira za vaš dopust na Hrvaškem.