Crikvenica - Kvarner - Hrvaška

Informacije za Vaš Dopust Crikvenica

Za vas imamo v ponudbi 654 prenočišč v kraju Crikvenica.

Kopališki kraj Crikvenica ima približno 12000 prebivalcev. Deli kraja Crikvenica so naslednji: Dramalj, Grizane - Mavrici, Grižane - Kostelj, Kačjak, Bribir, Tribalj, Strance, Benići, Grižane, Drivenik, Lukovo, Grizane - Katunari.


Splošno
Crikvenica ni samo znamenito klimatsko zdravilišče in kopališče, ampak hkrati tudi turistični center Crikveniške in Vinodolske riviere. Odlična kakovost vode Jadranskega morja, ogromna ponudba prenočišč in rekreacijaskih dejavnosti, dela to mesto za izredno priljubljeno in frekventirano počitniško mesto.

Crikvenica, kot počitniško in kopališko mesto, se lahko pohvali z več stoletno tradicijo. Habsburžani so leta 1888 naselje izgradili in dvignili v počitniški kraj prav zaradi zdravilnega učinka morske vode in odlične klime. Prestižne hotele so gradili enega za drugim in Crikveniška obala je v kratkem času bila polna imenitnih druščin, kakor Opatija. Naselje je tudi danes enako popularno v krogu obiskovalcev: tisith, ki so željni kopanja; tistih, ki se radi prepuščajo blagodejnim učinkom talasoterapije; tudi tistih, ki si želijo lajšati svoje revmatske in dihalne težave. To je posebno opazno v poletni sezoni, ko je v Crikvenici 25 000 prenočitvenih mest premalo. Veliko parkirišče ob pristanišču v tem času komaj shaja ob velikem navalu avtomobilov. Tisti, ki si lahko privošči, boljše da pusti avto doma in izbere drug način prevoza. Crikveniške ulice so slabo označene, nekatera še imena nimajo. Pogoste avtobusne linije v sosednja obalna mesta dobro nadomeščajo neuporabo avtomobilov. Z taksi-ladjo zelo hitro pridemo na otok Krk, pa tudi v Novi Vinodolski.

Prenočitvena kapaciteta Crikvenice je zelo raznolika. V naselju najdemo vse kar se lahko zaželi: od enostavne privatne sobe do luksuznih zdraviliških hotelov. Ekskluzivno bivanje ponuja nekdanji pavlinski samostan, današnji Hotel Kaštel, ali pa najstarejša stavba mesta Hotel Therapia. Prebivanje v njih je v posezoni finančno zmerna. Glavna znamenitost Crikvenice je 2 km dolga peščena in prodnata plaža. Obala se blago pušča v morje, voda ni globoka zato zagotavlja idealne okoliščine otrokom za kopanje, namakanje in za čofotanje. Tisti, ki si želijo poleg vrveža kopališča še nekaj drugega, se lahko sprehodijo v senci borov in palm ob dolgi obalni promenadi. Obala je vedno polna raznih prodajalcev in slikarjev portretov. Prodajalne spominkov, kavarne ter gostilne, izpolnjujejo vse želje obiskovalcev. V večernih urah se nam ponujajo različni programi na plesnih terasah, v barih in diskotekah. Odličen upogled lahko dobimo v svet flore in faune Sredozemnega morja, če obiščemo 24 bazenov obsegajoč akvarij. Tu so v naravnem okolju prikazane v bližnjih vodah živeče ribje vrste, prebivalci koralnih grebenov.
Znamenitosti
Obalna promenada
Športne dejavnosti
Plavanje
Gastronomija in zabava
Bar,  kavarna,  pizzerija,  restavracija
Nakupovanje
supermarket,  Nakupovalni center

Dopust v kraju Crikvenica z Adrialinom

Tukaj boste našli ugodna prenočišča za vaše naslednje potovanje :

image description

Če iščete apartma, počitniško hišo, hotel, podeželsko hišo, penzion, turistično sobo ali mobilno hišico za vaš dopust v kraju Crikvenica, ali pa želite samo več informacij o kraju Crikvenica v Kvarner, vam lahko pomagamo in ste na pravem mestu.

Tukaj boste našli turistična prenočišča kot so apartmaji, počitniške hiše, podeželske hiše, hoteli, turistični kompleksi, penzioni, turistične sobe, mobilne hišice, križarjenja, najemi jaht - čarterji, izleti in drugo. Adrialin svojo ponudbo za vaše potovanje na Hrvaško, v Italijo in Avstrijo nenehno širi in izboljšuje.

O ponudbi:
Crikvenica apartmaji, Crikvenica hiše, Crikvenica hoteli, Crikvenica turistični kompleksi, Crikvenica Podeželske hiše, Crikvenica Penzioni, Crikvenica Sobe za goste, Crikvenica Mobilne hiške

turistični kompleks Crikvenica

  • Žal v Crikvenica nismo našli nobenega turističnega kompleksa.

Počitniška hiša Crikvenica

Crikvenica, dobra izbira za vaš dopust na Hrvaškem.