Fužine - Notranjost Države - Hrvaška

Informacije za Vaš Dopust Fužine

Za vas imamo v ponudbi 23 prenočišč v kraju Fužine.


Splošno
Idilično letovišče Fuzine se nahajajo na jugozahodnem delu Gorskega kotarja, približno 30 kilometrov od Reke oddaljene. so obkrožene z gorami s čudovitim pogledom na morje in Kvarnerske otoke, je idealna počitniška destinacija za dihanje svežega gorskega zraka tudi v vročih poletnih mesecih.Fuzine

Die 730 metrov nadmorske višine Gorsko naselje, ki leži na gladini morja, je bilo prvič omenjeno v 12. stoletju. Slikovita lega sredi gora in prijetna klima, na katero vpliva morski zrak, ki prihaja iz Jadranskega morja, naredita Fužine iskan dom počitnic, kar je dobro izhodišče za zanimive izlete v okolici. Čudoviti gozdovi okoli Fužin in treh jezer ponujajo idealne pogoje za daljše pohode in sprehode po skoraj neokrnjeni naravi Gorskega kotarja..

Tudi poznavalci sakralne arhitekture bodo svoj denar zaslužili v Fužinah in okolici. Na primer, cerkev Svetega Antuna Padovanskega, zgrajena med letoma 1808 in 1833, je največja cerkev Gorskega Kotarja. Relativno mlada cerkev se lahko pohvali tudi z okrašenim marmornatim oltarjem in nekaj izjemno dragocenih slik. Omeniti velja tudi mogočen kristalni lestenec, ki impresivno stopi freskirane stene. Cerkev Sveti Juraj v bližnji vasi Lic, zgrajena sredi 17. stoletja in razširjena leta 1819. Lepe stenske freske cerkve so vredne ogleda. Končno je čas, da odkrijemo cerkev v veliki visoki dolini na območju Fužin. Osamljena cerkev je bila zgrajena leta 1733 in uničena v drugi svetovni vojni. Po tem, ko je bila popolnoma obnovljena, 5. avgusta vsako leto poteka povorka do te romarske cerkve, v kateri niso blagoslovljeni samo romarji, temveč tudi njihova vozila.

Drug magnet za obiskovalce je v bližini Jama Vrelo, ki se nahaja v fuzini. 300 metrov dolga jama je bila odkrita šele v petdesetih letih prejšnjega stoletja in je priljubljena izletniška destinacija, ki celo privlači turiste z obale v gore Gorskega kotarja. Fascinantno obalno mesto Reka. ponuja spremembo narave, tišine in veličastnih gozdovČe se želite na poti tja počastiti z nečim posebnim, pojdite z vlakom. Nešteto krivulj in zank, ki jih mora vlak obvladati poleg približno 700 metrov višinske višine, zagotavljajo zabavno potovanje z vsemi vrstami, ki jih je treba videti. Tudi Narodni park Risnjak liegt in bequemer Ausflugsentfernung zu Fuzine. je nedaleč od Fužin. Gorsko območje Gorskega kotarja zagotavlja spektakularen razgled in divje romantično naravo.
Znamenitosti
Cerkve
Športne dejavnosti
Kolesarjenje,  pohodništvo

Dopust v kraju Fužine z Adrialinom

Tukaj boste našli ugodna prenočišča za vaše naslednje potovanje :

image description

Če iščete apartma, počitniško hišo, hotel, podeželsko hišo, penzion, turistično sobo ali mobilno hišico za vaš dopust v kraju Fužine, ali pa želite samo več informacij o kraju Fužine v Notranjost Države, vam lahko pomagamo in ste na pravem mestu.

Tukaj boste našli turistična prenočišča kot so apartmaji, počitniške hiše, podeželske hiše, hoteli, turistični kompleksi, penzioni, turistične sobe, mobilne hišice, križarjenja, najemi jaht - čarterji, izleti in drugo. Adrialin svojo ponudbo za vaše potovanje na Hrvaško, v Italijo in Avstrijo nenehno širi in izboljšuje.

O ponudbi:
Fužine apartmaji, Fužine hiše, Fužine hoteli, Fužine turistični kompleksi, Fužine Podeželske hiše, Fužine Penzioni, Fužine Sobe za goste, Fužine Mobilne hiške

turistični kompleks Fužine

  • Žal v Fužine nismo našli nobenega turističnega kompleksa.

Počitniška hiša Fužine

Fužine, dobra izbira za vaš dopust na Hrvaškem.