Kampor - Otoki - Hrvaška

Informacije za Vaš Dopust Kampor

Za vas imamo v ponudbi 199 prenočišč v kraju Kampor.

Kraj Kampor ima približno 1200 prebivalcev in je 6 km oddaljen od kraja Mesto Rab, Rab, ki je najbližje večje mesto.


Splošno
Naselje Kampor se nahaja na zahodni obali otoka Rab in se razprostira med istoimenskim zalivom na severozahodu in zalivom Eufemija na jugovzhodu. Široka peščena plaža Mel, starodavne ruševine in gozdno zaledje naredijo Kampor priljubljeno potovalno destinacijo za družine z otroki in dopustnike, ki želijo biti aktivni tudi med počitnicami. Vas je skladna mešanica starih hiš, podeželskih kmetij in novih stavb zaradi turizma. V počitniških apartmajih in zasebnih sobah vasi bo vsak gost našel primerno namestitev za svoje potrebe. Restavracije in gostilne Kampor obiskovalce razvajajo z okusnimi specialitetami, značilnimi za državo, za vsakodnevne potrebe po nakupih pa je dobro poskrbljeno tudi v nakupovalnem središču. Središče današnje vasi je prav na zalivu Kampor, ostanki prvotnega naselja pa na zalivu Miral na severu. Na rtu Kastelina boste našli ruševine akropole, ki so jo zgradili grški naseljenci, ki se dvigajo v impresivno tvorbo. Glavna atrakcija Kampora je nedvomno čudovita plaža. Plaža Mel široka, ravna in prekrita s čudovito mehkim peskom nudi odlične pogoje za plavanje in brizganje, še posebej za otroke in neplavalce. Pesek je zaradi visoke vsebnosti gline idealen "gradbeni material" za peščene gradove in druge fantastične stvaritve, ki jih kopalne žabe z velikim navdušenjem postavljajo na plažo. Ker na plaži ni senčnega drevesa, ki bi ga bilo videti na plaži daleč naokoli, je priporočljivo, da v kopalno prtljago dodate senčnik, da si boste omogočili sproščujoč oddih pred sončnimi žarki. Ljubitelji vodnih športov bodo v morju ob Kamporu našli tudi dobre aktivnosti. Potapljači se lahko opremijo tudi na kraju samem in se udeležijo različnih tečajev v šoli potapljanja. Ta šport je sezono vse do Kampora, saj je potapljaški center odprt vse leto. Polotok Kalifront na jugu Kampora s senčnim gozdom ponuja odlične pogoje za kolesarje, gorske kolesarje ter seveda pohodnike in sprehajalce. Velja tudi ogled samostana Sveta Eufemija v bližini vasi, ki so ga ustanovili frančiškani v 13. stoletju. Poleg cerkve ima samostan še dva muzeja in izjemno knjižnico. Do samostana lahko pridete približno uro hoje ali udobno z avtomobilom. V dolini Kampor je mogoče najti spomin druge vrste. Grobnica, znotraj katere sta obelisk in stenski mozaik, spominja na žrtve koncentracijskega taborišča, ki so ga tu zgradili italijanski fašisti med drugo svetovno vojno.
Znamenitosti
Cerkev,  Samostan,  Muzej
Športne dejavnosti
Kolesarjenje,  pohodništvo
Gastronomija in zabava
restavracija

Dopust v kraju Kampor z Adrialinom

Tukaj boste našli ugodna prenočišča za vaše naslednje potovanje :

image description

Če iščete apartma, počitniško hišo, hotel, podeželsko hišo, penzion, turistično sobo ali mobilno hišico za vaš dopust v kraju Kampor, ali pa želite samo več informacij o kraju Kampor v Otoki, vam lahko pomagamo in ste na pravem mestu.

Tukaj boste našli turistična prenočišča kot so apartmaji, počitniške hiše, podeželske hiše, hoteli, turistični kompleksi, penzioni, turistične sobe, mobilne hišice, križarjenja, najemi jaht - čarterji, izleti in drugo. Adrialin svojo ponudbo za vaše potovanje na Hrvaško, v Italijo in Avstrijo nenehno širi in izboljšuje.

O ponudbi:
Kampor apartmaji, Kampor hiše, Kampor hoteli, Kampor turistični kompleksi, Kampor Podeželske hiše, Kampor Penzioni, Kampor Sobe za goste, Kampor Mobilne hiške

hotel Kampor

    Žal v kraju Kampor nismo našli hotelov.

apartma Kampor

Kampor, dobra izbira za vaš dopust na Hrvaškem.