Krasno - Kvarner - Hrvaška

Informacije za Vaš Dopust Krasno

Za vas imamo v ponudbi 0 prenočišč v kraju Krasno.


Splošno
Krasno - očarljiva vasica z velikim dopustniškim potencialom. Mala vasica Krasno se čudovito idilično nahaja na gorskem sedlu legendarnih gora Velebita v zaledju starega mesta Senko Uskok. Z le 800 prebivalci je Krasno še vedno največje mesto v tem masivu, ki ga je Unesco razglasil za svetovni rezervat biosfere zaradi svoje edinstvene geologije in raznolike flore in favne. Vas v mestu Krasno je bila omenjena v dokumentih že v 13. stoletju, vendar se njegovo naselje sega veliko dlje, saj jasno kažejo ilirske in rimske najdbe z območja okoli Krasna. Krasno celo velja za eno najpomembnejših rimskih naselij na takratni Hrvaški. Mesto so darovali senjski kleriki leta 1527, kjer je ostalo, dokler ga Turki niso osvojili. Krasno je že od leta 1641 znano romarsko mesto, kar je še posebej pomembno za hrvaško vojsko. Destinacija romarjev je cerkev Marijo iz Krasna, katere umetniški prt iz leta 1759 si zasluži posebno pozornost. Je pa Krasno priljubljena destinacija za počitniške goste in lokalne izletnike za konec tedna, predvsem zaradi čudovite gorske lege, čistega in zdravega zraka in s tem povezanih raznovrstnih dejavnosti. Vas je odlično izhodišče za dolge in pustolovske pohode po Velebitu in izlete v bližnji Nacionalni park Severni Velebit in Velebitski botanični vrt. Botanični vrt je del nacionalnega parka, njegova nadmorska višina do 1500 metrov pa nudi idealne življenjske pogoje za alpske rastline, kot so edelweiss, encijan in alpske vrtnice. Toda domače vrste uspevajo tudi tukaj v sozvočju z migrirano "eksotiko". Poleg gozdov botanični vrt vključuje tudi meglene kamnite površine, zelene travnike in izvir, približno 600-metrska naravna pot obiskovalce opozarja na biotsko raznovrstnost rastlinskih rastlin. Nacionalni park Severni Velebit je odlično območje za pohodnike, ki se ne bojijo velikih razdalj in ki cenijo tudi fantastične poglede na gorske vrhove. Tu boste našli tudi Lukino jamo, ki so jo šele "odkrili" leta 1993 in je na 1.392 metrih najgloblji grot na Hrvaškem, še vedno pa je na osmem mestu svetovne lestvice najglobljih grotov, rjavi medvedi, volkovi in ​​risi pa še vedno živijo v divjini v nacionalnem parku in z malo sreče vas lahko celo opazite "v živo." Kuterevo, kjer je skoraj celoten kraj namenjen ljubečemu vzgoji sirotov medvedov, tudi pozimi je Krasno priljubljena destinacija za smučarje, saj dobre snežne razmere in lokalna žičnica naredijo zimsko zabavo športni izziv in aktivnosti na svežem zraku, hitele po urbanem vrvežu, se odvijajo v de r. staro pomorsko mesto Senj, ki ga lahko odkrijete in se čudite. Ozke ulice, ogromne stare hiše in čudovita trdnjava Nehaj se v Senj odpravijo na sprehod skozi burno in zanimivo zgodovino tega mesta.
Znamenitosti
Cerkev
Video posnetki
 

Dopust v kraju Krasno z Adrialinom

Tukaj boste našli ugodna prenočišča za vaše naslednje potovanje :

image description

Če iščete apartma, počitniško hišo, hotel, podeželsko hišo, penzion, turistično sobo ali mobilno hišico za vaš dopust v kraju Krasno, ali pa želite samo več informacij o kraju Krasno v Kvarner, vam lahko pomagamo in ste na pravem mestu.

Tukaj boste našli turistična prenočišča kot so apartmaji, počitniške hiše, podeželske hiše, hoteli, turistični kompleksi, penzioni, turistične sobe, mobilne hišice, križarjenja, najemi jaht - čarterji, izleti in drugo. Adrialin svojo ponudbo za vaše potovanje na Hrvaško, v Italijo in Avstrijo nenehno širi in izboljšuje.

O ponudbi:
Krasno apartmaji, Krasno hiše, Krasno hoteli, Krasno turistični kompleksi, Krasno Podeželske hiše, Krasno Penzioni, Krasno Sobe za goste, Krasno Mobilne hiške

hotel Krasno

    Žal v kraju Krasno nismo našli hotelov.

apartma Krasno

turistični kompleks Krasno

  • Žal v Krasno nismo našli nobenega turističnega kompleksa.

Počitniška hiša Krasno

Krasno, dobra izbira za vaš dopust na Hrvaškem.