Kvarner - Hrvaška

Informacije za Vaš Dopust v pokrajini Kvarner

Za vas smo pripravili ponudbo s kar 2516 namestitvami v pokrajini Kvarner.

TZ Crikvenica Quelle: TZ Crikvenica


Splošno
Kvarnerski zaliv je ogromen morski zaliv poln s plažami, katerega od hladnih vetrov ščitijo strme, z gostimi gozdovi prekriti hribi. Razprostira se na severu od Rijeke, na jugu pa do Paga. S svojimi velikimi otoki: Cres, Lošinj, Krk in Rab - ustvarja poseben svet, s sledovi večtisočletne zgodovine in karakteristikami različnih kultur.

Geografska raznolikost pokrajine: prečudovita gorovja, plodne doline, nešteti zalivi, jame in soteske, množica otokov - vse to obilno izpolnjuje razne zahteve in pričakovanja prihajajočih turistov. Za območje Kvarnerskega zaliva je značilna spremenljivost in raznovrstnost-naj je govora o čudovitih srednjeveških mestih, slikovitih , mirnih vasicah, gostih gozdovih ali v notranjosti razprostirajočih se lepotah narodnih parkov. Zahvaljujoče vsemu temu kraj postaja med turisti še bolj privlačna destinacija.

Najpomembnejši otoki Cres, Lošinj, Krk, Rab in Pag so za vse kopalce, kampirajoče in nenazadnje tudi za nudiste, pravi raj. Z neštetimi hoteli, letovišči, apartmaji, z dobro opremljenimi pristanišči, tudi lastnike morskih plovil, vabi na daljše izlete. Za pokrajino je značilno bujno, raznoliko mediteransko in subtropsko rastlinje. Zatočišče najdejo tukaj tudi neštete ogrožene, izumirajoče vrste živali. Ljubitelji vodnih športov, nudisti, aktivni športniki, alpinisti, jadralci ali navdušenci kulturnih programov in narave, vsi ti lahko najdejo svoj kotiček v tem turističnem paradižu. Krona vse te ponudbe pa so okusi regionalne kuhinje in pestra hrana.

Prek Rijeke, ki so »vrata« pokrajine in tretje največje mesto Hrvaške, pridemo v Opatijo – najočarljivejšo mesto države. Za to se ima kraj zahvaliti enkratni čudoviti legi in celoletni blagi, prijazni klimi. V času Avstro - Ogrske monarhije se je mesto, ob prelomnici stoletja, razvilo v elegantno letovišče aristokratov. Bleščeči sijaj je za nekaj časa zbledel, toda danes, zahvaljujoč wellness in spa-hotelom, prestižnim restavracijam in razprostirajočim se velikim parkom, magnetizmu svetovnega slavnega turističnega mesta, je mesto ponovno postalo toliko močno, kot v starih časih. Tisti, ki si želijo odpočiti od kopanja ter od vrveža življenja, lahko najdejo mir in samoto v Narodnem Parku Risnjak. Tu se nahajajo čudoviti bukovi in borovi gozdovi, cvetoče livade in impozantni kraški pojavi. Svež planinski veter, tudi ob vročih poletnih dneh, zagotavlja prijetno osvežitev. V parku živijo redke živali kot npr. rjavi medvedi, divje svinje, risi ter več kot 500 vrst metuljev.

S popolnoma različnima pokrajinama se srečamo, če obiščemo dva dolga in ozka otoka, Lošinj in Cres, katere loči približno 10 m širok kanal. Prav zaradi tega, pogosto gledamo na oba otoka kot na eno celoto. Cres se na prvi pogled kaže, zaradi skalnatega gričevja in delno puste pokrajine, kot negostoljubna dežela. Toda ta občutek se spremeni ob srečanju slikovitih gorskih vasic, ter nedotakljive obale. Otok Lošinj je čisto nasprotje, pokriva ga bujna vegetacija. Več kot 200 vrst zdravilnih zelišč najdemo tu poleg limone, banane in eukaliptusa, katere so v starih časih prinesli s sabo razni trgovci. Blaga klima in bujna zelena pokrajina naredijo Lošinj privlačen predvsem v poletnih mesecih.

Če smo se naveličali mestnega vrveža se izplača odriniti na izlet na otok Ilovik ali Sv. Petar. Dva mala otoka, brez avtomobilskega prevoza,loči od Lošinja le nekaj morskih milj. Ilovik se še posebej lahko pohvali s turistično infrastrukturo. Ves otok je prekrit s cvetjem in z neštetimi peščenimi zalivi, vse to ustvarja občutek, kot da smo sredi velikega poletnega vrta. Na otoku poleg raznih zelenjav raste tudi pomorandča in limona. Zaradi bližine, s tega otoka tudi plavajoč lahko pridemo do otoka Sv. Petar. Na otoku, katerega pokrivajo olive in makija, je samostanski kompleks. Iz stare beneške trdnjave danes lahko vidimo le ostanke zvonika in nekaj zidov, ki so obrasli z oleandri in z limonami. Na otoku najdemo še en frančiškanski samostan, kateri služi za bivanje le enega redovnika. Obiska je vreden tudi otoček Unija. Posebnost otoka je svetilnik v obliki minareta. Ta miren in spokojen otok je idealen kraj za vse tiste, ki so žejni samote ter sozvočja z naravo, katera jih obkroža.

Na otok Krk, ki je največji otok Hrvaške, z lahkoto pridemo s kopna prek enega mosta. Infrastruktura otoka je odlično prilagojena potrebam turizma. Severni del otoka je strm in skalnat. Na južnem delu se na vsakem koraku srečamo s prekrasnimi plažami, fjordi in zalivčki ter z izredno bujno floro, ki je posledica blage klime. Obvezno obiščimo v bližini Punata, samostanski otok Košljun, ter hribovsko vasico Vrbnik, katera slovi po odličnem vinu.

Med otokoma Krk in Pag se nahaja otok Rab. Tega pogosto imenujejo zaradi svoje pokrajine: biser Kvarnerskega zaliva. Prekrasne peščene plaže, dišeči borovi gozdovi, olive , z vinogradi polni hribi, neštete lagune in zalivi, so vzrok, da je otok tako priljubljen v očeh turistov. Najbolj priljubljeno kopališče je na severozahodnem delu otoka, v Loparu imenovana »Rajska obala«. Zahvaljujoče vrvežu, ta kraj privablja tiste obiskovalce, ki so ljubitelji vesele družbe.
Znamenitosti
Grad,  Pristanišče,  Zgodovinski stari del mesta,  Zgodovinske zgradbe,  Cerkve,  Muzej,  Park,  Obalna promenada
Prosti čas
pokrit bazen,  Toplice,  pešpoti
Športne dejavnosti
košarka,  nogomet,  Plavanje,  jadranje,  Smučanje,  Surfanje,  potapljanje,  pohodništvo,  Vodni šport
Gastronomija in zabava
Bar,  kavarna,  kazino,  diskoteka,  Internet cafe,  pizzerija,  restavracija,  Plesni lokal,  Gledališče
Ponudba dobrega počutja, lepote in zdravja
frizerski salon,  kozmetični salon,  masaža,  Wellness ponudba

Dopust v regiji Kvarner z Adrialinom

Tukaj boste našli ugodna prenočišča za vaše naslednje potovanje :

image description

Če iščete apartma, počitniško hišo, hotel, podeželsko hišo, penzion, sobo ali mobilno hišico, ker bi svoj dopust radi preživeli v pokrajini Kvarner, ali če zgolj zbirate informacije o pokrajini Kvarner, ste pri nas na pravem mestu.

Tukaj boste našli turistična prenočišča kot so apartmaji, počitniške hiše, podeželske hiše, hoteli, turistični kompleksi, penzioni, turistične sobe, mobilne hišice, križarjenja, najemi jaht - čarterji, izleti in drugo. Adrialin svojo ponudbo za vaše potovanje na Hrvaško, v Italijo in Avstrijo nenehno širi in izboljšuje.

O ponudbi:
Kvarner apartmaji, Kvarner hiše, Kvarner hoteli, Kvarner turistični kompleksi, Kvarner Podeželske hiše, Kvarner Penzioni, Kvarner Sobe za goste, Kvarner Mobilne hiške

Kvarner - dobra izbira za vaš dopust na Hrvaškem.