Malinska - Otoki - Hrvaška

Informacije za Vaš Dopust Malinska

Za vas imamo v ponudbi 920 prenočišč v kraju Malinska.

Kraj Malinska ima pribl. 2800 prebivalcev in je 14 km oddaljen od Mesto Krk, Krk, ki je nabližje večje mesto. Deli mesta Malinska so naslednji: Vantacici, Porat, Sveti Vid, Kremenici, Sužan, Ostrobradiči, Rasopasno, Sv. Anton, Maršiči, Milohnići, Gabonjin, Sv. Ivan Dobrinjski, Zidariči, Poljica, Glavotok, Bogovići, Milovčići, Radici, Dobrinj, Čižiči, Brzac, Klimno, Turcic, Bajcici, Barusici.


Splošno
Malinska je zelo popularna v krogu turistov, predvsem v poletnih mesecih. Za to se ima zahvaliti predvsem raznoliki pokrajini ter odlični turistični infrastrukturi sončnega otoka Krka. Tukajšnje tihe, majhne vasice in naselja, zahvaljujoč turizmu, so se razvila v prometna turistična središča. Prav to se je zgodilo z naseljem Malinska, katera šteje 2000 prebivalcev, na severozahodni obali otoka.

Malinska se je razvila iz nekdanje luke, kjer so prekladali eksportiran hrast z otoka Krk. Mesto je bilo v letih 1970 najznamenitejši počitniški paradiž takratne Jugoslavije. Postavjali so ga za vzor socialistične počitniške kulture. Gradili so hotele, enega za drugim. Temu so sledili športni objekti, sprehajališča, pa še en lep park. Malinska ponuja tudi razne izletne točke ter skrite zalivčke osebam željne samote. Sem lahko mirno „zbežimo” iz vrveža morskih plaž.

V okolici Malinske se nahajajo prečudovite prodnate in pesčene plaže, ki vabijo goste na mirno, nemoteno kopanje. Široka paleta raznih vodnih športnih dejavnosti maksimalno izpolnjuje želje turistov. Ob obalnem sprehajaliču, pri šoli surfanja, najdemo več izposojevalnic. Najamemo lahko vodne smuči, kajak, čolne za veslanje... Potapljači ter tisti, kateri se za ta šport zanimajo, lahko ob strokovnem vodstvu odkrivajo prečudoviti podvodni svet in potapljaške zone okoli otoka. Vsi tisti za katere so nešteti hoteli in apartmaji preveč tesni ter premalo naravni, lahko v štirih kampih Malinskega zaliva najdejo bivanje v naravi, tik ob morju. Za dobro postrežbo gostov v Malinski skrbi nešteto gostinskih lokalov in kavarn. Ljubitelji nočnega življenja, pa se lahko zabavljajo, do zgodnjih jutarnjih ur, v diskotekah na obrobju mesta. Veliki blagovni in trgovski center, supermarket, domača tržnica s sadjem in zelenjavo – ustreže vsem željam, tudi najzahtevnejših obiskovalcev.

Čeprav je infrastruktura Malinske izredno razvita, pokrajino nedaleč od mesta, karakterizira spokojnost in manj gost promet. Podeželje ponuja idealne okoliščine, da „skočimo” na gorska kolesa, ali da področje v mirnem, počasnem tempu odkrivamo peš. Med temi izletniškimi turami po deželi, ki obkroža Malinsko, se bomo srečali s skritimi in čarobnimi zalivčki. Samostan sv. Franje, ki je od naselja oddaljen nekje 4 km, je vsekakor vredno obiskati. Samostan, kateri izvira iz 15. stoletja, skriva oltarno sliko mojstrov Girolama in Francesca da Santacrocea. V kloštru domuje tudi majhna knjižnica in muzej, katera hrani prešo za olive iz leta 1850. V kameni zbirki muzeja si lahko ogledamo številne kopije najstarejših plošč s starohrvaško glagolitsko pisavo.
Znamenitosti
Pristanišče,  Cerkve,  Samostan
Športne dejavnosti
jezdenje,  potapljanje
Gastronomija in zabava
restavracija,  Plesni lokal
Video posnetki
 

Dopust v kraju Malinska z Adrialinom

Tukaj boste našli ugodna prenočišča za vaše naslednje potovanje :

image description

Če iščete apartma, počitniško hišo, hotel, podeželsko hišo, penzion, turistično sobo ali mobilno hišico za vaš dopust v kraju Malinska, ali pa želite samo več informacij o kraju Malinska v Otoki, vam lahko pomagamo in ste na pravem mestu.

Tukaj boste našli turistična prenočišča kot so apartmaji, počitniške hiše, podeželske hiše, hoteli, turistični kompleksi, penzioni, turistične sobe, mobilne hišice, križarjenja, najemi jaht - čarterji, izleti in drugo. Adrialin svojo ponudbo za vaše potovanje na Hrvaško, v Italijo in Avstrijo nenehno širi in izboljšuje.

O ponudbi:
Malinska apartmaji, Malinska hiše, Malinska hoteli, Malinska turistični kompleksi, Malinska Podeželske hiše, Malinska Penzioni, Malinska Sobe za goste, Malinska Mobilne hiške

turistični kompleks Malinska

  • Žal v Malinska nismo našli nobenega turističnega kompleksa.

Počitniška hiša Malinska

Malinska, dobra izbira za vaš dopust na Hrvaškem.