Novigrad-Istra - Istra - Hrvaška

Informacije za Vaš Dopust Novigrad-Istra

Za vas imamo v ponudbi 326 prenočišč v kraju Novigrad-Istra.

Malo mestece Novigrad-Istra ima približno 2550 prebivalcev in je 15 km oddaljen od kraja Umag, ki je najbližje večje mesto. Deli kraja Novigrad-Istra so naslednji: Nova vas, Dajla, Paolija, Fakinia, Mareda, Karigador, Strada Contessa, Brtonigla-Verteneglio, Saini, Fiorini, Livade, Bijele Zemlje, Buzinija, Rogovici, Brtonigla.


Splošno
Majhno mestece Novigrad, ki ga obdajajo vinogradi in sadovnjaki, leži v slikovitem okolju. Imajo ga za eno izmed najbolj priljubljenih in najmirnejših naselj na zahodni obali polotoka Istre, za kar se nenazadnje lahko zahvali svoji čudoviti legi, ter srednjeveškemu čaru starega mestnega dela.

Korenine Novigrada sežejo nazaj vse do starega veka. Grki so takrat tukaj ustanovili naselje, ki je kasneje potonilo v morje, in kar dokazujejo najdbe v mestnem pristanišču. Po legendi so Rimljani ustanovili poleg potonelega grškega mesta novo mesto, z imenom Novigrad. Dokazano pa je da je mesto pod oblastjo Benečanov, od leta 1270 do 1797, s takratnim imenom Neapolis, bilo pomembno nakladališče izsekanih dreves Motovunskega gozda. Prvi hoteli in kopališča Novigrada so zgradili že na koncu 19.stoletja. Pravi razvoj turizma pa se je začel le od leta 1970, ko so zgradili prve hotelne komplexe.

Prava privlačnost Novigrada pa vendarle ni turistična ponudba. Dosti bolj privlačen je prečudovit srednjeveški stari mestni del, zahvaljujoč kateremu je mesto obdržalo mirno vzdušje. Čeprav je zgodovinski center mesta dokaj majhen, ima kjub temu pravi čar. Neposredno poleg mestnega zida najdemo kapelico Sv Agathe, ki nam nudi že v naprej vzorec izmed lepo obnovljenih srednjeveških zgradb, izmed katerih je župnijska cerkev sv. Pelagija glede arhitekture najpomembnejša. Baziliko iz 15-16. stoletja so znotraj obnovili v baročnem stilu. Prava zanimivost cerkve je grobnica iz 7.stoletja, ki je eden izmed najstarejših umetniških spomenikov Istre in v katerem najdemo tudi sarkofag iz 12.stoletja. Za cerkvijo leži park Novigradske Biskupije, ki vodi vse do obalne probenade, ki množice vabi na lepe sprehode ob kristalnočistem morju.

Vredno si je ogledati tudi samostan v Dalji, 4 km od mesta, ki je več let bil dom benediktinskih menihov. Samostan so v 19. stoletju spremenili v gospodsko hišo. Zgradba ima zaradi svoje divje zunanjosti pravi romantičen čar.

Staro mesto Novigrada nudi ob obalni promenadi ljubiteljem vode številne možnosti za kopanje. Poleg promenade so za otroke iz različnih kamnov izoblikovali več bazenov za čofotanje. Severno od Novigrada najdemo prečudovite plaže v senci dreves hribovja Karpinjan.Lahko pa obiščemo tude plaže letovišč Mareda, Djla in Karigador.
Znamenitosti
Pristanišče,  Zgodovinski stari del mesta,  Zgodovinsko mestno obzidje,  Cerkve,  Park,  Obalna promenada
Športne dejavnosti
košarka,  Kolesarjenje
Gastronomija in zabava
kavarna,  pizzerija,  restavracija

Dopust v kraju Novigrad-Istra z Adrialinom

Tukaj boste našli ugodna prenočišča za vaše naslednje potovanje :

image description

Če iščete apartma, počitniško hišo, hotel, podeželsko hišo, penzion, turistično sobo ali mobilno hišico za vaš dopust v kraju Novigrad-Istra, ali pa želite samo več informacij o kraju Novigrad-Istra v Istra, vam lahko pomagamo in ste na pravem mestu.

Tukaj boste našli turistična prenočišča kot so apartmaji, počitniške hiše, podeželske hiše, hoteli, turistični kompleksi, penzioni, turistične sobe, mobilne hišice, križarjenja, najemi jaht - čarterji, izleti in drugo. Adrialin svojo ponudbo za vaše potovanje na Hrvaško, v Italijo in Avstrijo nenehno širi in izboljšuje.

O ponudbi:
Novigrad-Istra apartmaji, Novigrad-Istra hiše, Novigrad-Istra hoteli, Novigrad-Istra turistični kompleksi, Novigrad-Istra Podeželske hiše, Novigrad-Istra Penzioni, Novigrad-Istra Sobe za goste, Novigrad-Istra Mobilne hiške

Novigrad-Istra, dobra izbira za vaš dopust na Hrvaškem.