Opatija - Kvarner - Hrvaška

Informacije za Vaš Dopust Opatija

Za vas imamo v ponudbi 271 prenočišč v kraju Opatija.

Mesto Opatija ima približno 12719 prebivalcev in je 18 km oddaljeno od kraja Rijeka, ki je najbližje večje mesto. Deli mesta Opatija so naslednji: Icici, Matulji, Veprinac, Poljane, Pobri, Rupa, Mihotici, Volosko, Vlašiči, Jusici, Ružiči, Lipa, Zejane, Mucici, Kastav.


Splošno
Opatija je najvecje mesto na vzhodni obali Istre in najbolj znano letovišce na hrvaški obali Jadrana. Ime izvira od benediktinske opatije sv. Jakoba. Tu se skozi vse leto prepletajo pocitniški, zdravstveni, kopališki, navticni in kongresni turizem. Opatija se kot mesto razvila vsled svoje vloge kot turisticen kraj, v tej smeri pa se je razvila že od polovice XIX. stojetja. Prostor mesta je oplemenit s kultiviranim zelenjem. Hoteli, vile in zdraviliška poslopja so bili v duhu zgodovinskih neostilov. Leta 1882 je Družba južnih železnic z Dunaja kupila v Opatijo vilo Angiolino ter vecji zemljišcni kompleks. Povojna izgradnja turisticnih objektov je sledila aktualne trende hotelske arhitekture. Takrat se je zacela intenzivna izgradnja turisticnih objektov, hotel, vil, zdravilišc, kopališc in parkov. Iz tog obdobja izvira tudi ureditev opatijskega parka.

Vzdolž opatijske obale od Voloskega do Lovrana se ob morju razteza skoraj 12 kilometrov dolgo sprehajališce, znameniti opatijski lungomare, ki tem mestu in njegovi rivieri daje poseban car. V mestu organizirajo vrsto razlicnih kulturnih, zabavnih in športnih prireditev, ki so vecinoma tradicionalnega znacaja. Opatija je kot turisticen kraj za vse letne case tudi središce kongresnega turizma.
Opatija je leta 1889 razglašena za zdravilišce za bolezni dihalnih organov, bronhialno astmo, srcne bolzni, hipertonijo in revmatizem.
Znamenitosti
Obalna promenada
Gastronomija in zabava
Bar,  kavarna,  kazino,  diskoteka,  pizzerija,  restavracija
Nakupovanje
supermarket
Video posnetki
 

Dopust v kraju Opatija z Adrialinom

Tukaj boste našli ugodna prenočišča za vaše naslednje potovanje :

image description

Če iščete apartma, počitniško hišo, hotel, podeželsko hišo, penzion, turistično sobo ali mobilno hišico za vaš dopust v kraju Opatija, ali pa želite samo več informacij o kraju Opatija v Kvarner, vam lahko pomagamo in ste na pravem mestu.

Tukaj boste našli turistična prenočišča kot so apartmaji, počitniške hiše, podeželske hiše, hoteli, turistični kompleksi, penzioni, turistične sobe, mobilne hišice, križarjenja, najemi jaht - čarterji, izleti in drugo. Adrialin svojo ponudbo za vaše potovanje na Hrvaško, v Italijo in Avstrijo nenehno širi in izboljšuje.

O ponudbi:
Opatija apartmaji, Opatija hiše, Opatija hoteli, Opatija turistični kompleksi, Opatija Podeželske hiše, Opatija Penzioni, Opatija Sobe za goste, Opatija Mobilne hiške

turistični kompleks Opatija

  • Žal v Opatija nismo našli nobenega turističnega kompleksa.

Počitniška hiša Opatija

Opatija, dobra izbira za vaš dopust na Hrvaškem.