Punat - Otoki - Hrvaška

Informacije za Vaš Dopust Punat

Za vas imamo v ponudbi 146 prenočišč v kraju Punat.

Kraj Punat ima pribl. 1700 prebivalcev in je 7 km oddaljen od Punat, Krk, ki je nabližje večje mesto. Deli mesta Punat so naslednji: Stara Baška, Kornič.


Splošno
Punat je naselje s pristaniščem in marino za jahte na vzhodni strani zaliva Puntarska (Košljunska) draga, ki ga od zaliva Krčki zaljev loči polotok Prniba. Punat leži na jugovzhodni obali otoka Krka, 7 km jugovzhodno od mesta Krka.

Punat nosi ime po mostu (lat. pons), ki je nekoč stal ob vstopu v zaliv Puntarska draga in je povezoval Prnibo z vzhodno obalo. Majhen gozdnat otok Košljun z majhnim pristanom in frančiškanskim samostanom leži sredi plitvega zaliva pred krajem.

Punat sodi med vodilne centre navtičnega turizma ob hrvaški obali. Morje je relativno plitvo in morsko dno je poraslo z muljem; proti odprtemu morju ob tako imenovanih Ustih, so namerili 2,5?3 m globine. Punat je izpostavljen sunkom burje, ki piha iz kopnega in širokega, ki piha z morja.

Marina ima preko 750 privezov v morju in 300 ob obali.
Znamenitosti
Pristanišče,  Cerkve,  Samostan,  Muzej
Športne dejavnosti
Surfanje
Video posnetki
 

Dopust v kraju Punat z Adrialinom

Tukaj boste našli ugodna prenočišča za vaše naslednje potovanje :

image description

Če iščete apartma, počitniško hišo, hotel, podeželsko hišo, penzion, turistično sobo ali mobilno hišico za vaš dopust v kraju Punat, ali pa želite samo več informacij o kraju Punat v Otoki, vam lahko pomagamo in ste na pravem mestu.

Tukaj boste našli turistična prenočišča kot so apartmaji, počitniške hiše, podeželske hiše, hoteli, turistični kompleksi, penzioni, turistične sobe, mobilne hišice, križarjenja, najemi jaht - čarterji, izleti in drugo. Adrialin svojo ponudbo za vaše potovanje na Hrvaško, v Italijo in Avstrijo nenehno širi in izboljšuje.

O ponudbi:
Punat apartmaji, Punat hiše, Punat hoteli, Punat turistični kompleksi, Punat Podeželske hiše, Punat Penzioni, Punat Sobe za goste, Punat Mobilne hiške

turistični kompleks Punat

  • Žal v Punat nismo našli nobenega turističnega kompleksa.

Počitniška hiša Punat

Punat, dobra izbira za vaš dopust na Hrvaškem.