Adrialin

Senj - Kvarner - Hrvaška

Informacije za Vaš Dopust Senj

Za vas imamo v ponudbi 1373 prenočišč v kraju Senj.

Malo mestece Senj ima približno 6000 prebivalcev in je 75 km oddaljen od kraja Rijeka, ki je najbližje večje mesto. Deli kraja Senj so naslednji: plaža Sibinj, Pijavica, Zaliv Spasovac, Zaliv Sv. Jelena, Zaliv Bunica, Stolac, Klaričevac, Krivi Put-Sojati, Krivi Put, Trbušnjak, Lopica, Kozjak, Stolačko Naselje, Mundaričevac, Strmac, Varos, Vrh Aleja, Visala, Treca draga, Druga draga, Prva draga, Starigrad, Roncevic Dolac, Francikovac.

Splošno

Starodavno pomorsko mesto Senj je praktično zadnja veja Kvarner Bucht,čeprav upravno kraj ne pripada več Kvarnerju. Od tu se domača pot pripelje do Kvarnerskega visokogorja in preide divji in romantični prelaz Vratnik.

Senj se lahko na dolgo tradicijo ozre kot trgovsko in pomorsko mesto. Kmetje, ki so nekoč pobegnili pred Turki, so se naselili v Senju, da bi se od tu borili pred svojimi ločnimi sovražniki. V ta namen so zgradili močni grad Nehajnad mestom.Ko so se Uskoki zaradi pomanjkanja napadalnih Turkov "ukvarjali" z Benečani, so jih Avstrijci končno pregnali iz Senja in se naselili drugje

Kamen se sončno sveti, kar kaže na mesto na pristaniškem zalivu Landesinnereprevzame, ne more škoditi šarmu skoraj 2500 let starega Senja. Ogromno obzidje starega mestnega jedra v obliki pentagona je Senj rešilo pred agresivnimi sovražniki. Mesto navdušuje svoje obiskovalce s srednjeveškim spletkom ozkih ulic, zgodovinskih zgradb in njegovega znamenitosti, trdnjave, s trdnim in slikovitim vohom. PolegUskočkih dni na Nehaju, ki se grozeče dviga s hriba nad mestom, je v sami vasi videti kar nekaj stvari. Mariendom, zgrajen v 11. stoletju, je najstarejši arhitekturni spomenik v mestu in je tudi rojstni kraj glagoljske pisave, ki je razširjena v mnogih slovanskih državah. Kavarne, restavracije in trgovine so značilne za zelo živahno središče, ki mu sledi utrdba Frankopan iz leta 1340.

Okolica Senja se obremenjuje tudi z gorskim masivom Narodni park Velebitna zanimive izlete. Nacionalni park Severni Velebit, ki leži na severu, privablja obiskovalce z botaničnim vrtom, ki si ga je vredno ogledati, medtem ko je tisti na jugu Starigrad Paklenica Narodni park Paklenica s svojimi osupljivimi soteskami je še posebej priljubljen pri pohodnikih in prostih plezalih. Iz Senja so spektakularni tudi enodnevni izleti z avtobusom Plitvicer Seen na Plitvice,do katerih seveda lahko pridete tudi z lastnim avtomobilom.
Galerija slik

Izleti

Znamenitosti

Grad,  Galerija,  Pristanišče,  Zgodovinski stari del mesta,  Zgodovinske zgradbe,  Zgodovinsko mestno obzidje,  Katakombe,  Katedrala,  Cerkev,  Muzej,  Park,  Relikti iz rimskih časov
Nasveti za obisk prireditev

V Senju praznujejo veliko praznikov: Poznani prazniki so zimski karneval (januar in februar), festival moških pevskih zborov (julij) in za vrhunec v Senju velja Senjski poletni karneval (avgust).

KARNEVAL v Senju:
Karneval v Senju je med najstarejšimi poletnimi karnevali Evrope. Vsako leto poteka prvi konec tedna v avgustu. Tega mednarodnega dogodka se udeleži na tisoče mask in gledalcev. Vedro in prešerno rajanje se dogaja v centru mesta.

GRAJSKI PRAZNIK v Senju
Na gradu "Nehaj" v Senju, ki je poznan iz nemške televizijske serije "Rdeča Zora in njena tolpa" praznujejo sredi julija pisan grajski praznik v okviru senjskih dni uskokov. Gostom priredijo raznolik program s srednjeveškimi in drugimi zgodovinskimi predstavami. Za dobro počutje telesa in za različne načine zabave je ravno tako poskrbljeno.

Senjski KONCERTNI VEČERI
V senjski katedrali in na drugih prizoriščih v starem delu mesta potekajo vsako poletje tradicionalni senjski koncertni večeri s priznanimi domačimi in mednarodnimi glasbeniki.
Prosti čas

Narodni park,  pešpoti
Športne dejavnosti

Ljubitelji narave se bodo lahko sproščali na pešpoteh v narodnih parkih v okolici Senja. V kraju samem so tudi možnosti za lovski turizem. Zaradi lege ob morju so seveda med najbolj priljubljenimi ravno dejavnosti, ki potekajo v in na vodi. Kdor si želi več miru, izbere ribolov, kdor pa išče akcijo, jo najde na športnih čolnih. V kristalno čistem morju turisti se radi potapljajo s cevko ali pa z jeklenkami.
Kolesarjenje
Gastronomija in zabava

Nočno življenje v Senju je na voljo v številnih klubih, barih in v nekaterih diskotekah, ki so v bližini centra mesta. Priporočamo vam lahko npr. diskoteko "Magnus", ki je od centra mesta oddaljena le nekaj minut. Tudi bar "Meduza" (na plaži Skver) in pa bar "Bilao" sta vredna vašega obiska.
Bar,  kavarna,  Internet cafe,  pizzerija,  restavracija
Ponudba dobrega počutja, lepote in zdravja

Ambulanta,  Zobozdravstvene ambulante, specializirane za turiste,  Lepotni salon Beautyfarm,  frizerski salon,  kozmetični salon,  Bolnišnica,  masaža,  Wellness ponudba
Nakupovanje

Pekarna,  Prodajalna oblačil,  Butik,  Ribarnica,  Trgovina z izdelki za gospodinjstvo,  Majhna trgovina,  Prodaja na tržnici,  Mesnica,  Trgovina s sadjem in zelenjavo,  Trgovina z nakitom,  trgovina s spominki,  supermarket
Vreme

kratek zgodovinski pregled

Visitors who are interested in antiquities may take a short walk to the Nehaj fortress. Easily accessible by car are the mountain village of Krivi Put, the mountain pass Vratnik (698 m), offering a magnificent view on the surroundings (the sea and the mountains), hunting grounds in the neighbouring woods - an ideal place for hiking and hunting, as well as Senjska Draga, where tourists may visit a classicst mausoleum from 1848. For those who are keen on Velebit Mountain, the best destination is the mountain lodge Zavizan (with some 50 beds), which may be reached through Sveti Juraj and Oltari. From Zavizan one may take shorter or longer walks to numerous natural rarities (botanical garden, Hajducki i Rozanski Kukovi, Lukina Jama, etc.).

Many entertainment programs and events take place in Senj: winter carnival (in January and February), festival of harmony-singing groups (in July), Senj summer carnival (in August).


Senj, a town and port in the Velebit Channel. The town lies like an amphitheatre on the very edge of the forested cove called Senjska Draga, at the foot of predominantly bare karst slants of Velebit and Senjsko Bilo. The geographical position of Senj is primarily determined by mainland communications; it is the shortest connection between
Zagreb or Sisak and the coast, through Karlovac or Topusko to the pass Razvale (884 m) on Kapela Mountain, and from there over Vratnik (698 m) on Velebit; at that point the Dinara mountain barrier is the narrowest. This route from the Pannonian basin and the Adriatic coast has been used since ancient times. Apart from this connection with the region of Posavina, i.e. the Pannonian plains, the position of Senj offers also favourable connections with Bosnia. Senj was often mentioned by Greek and Roman geographers and historians, and at the Roman Tabula Peutingeriana marked as por(tus) Senia. In Roman times it belonged to the province of Illyricum (later Dalmatia) as one of the most important port towns of the northern Adriatic. Chief occupations are farming in the immediate vicinity of the town, livestock breeding, fishing and tourism. Senj is located at the intersection of main roads (M2) and Karlovac - Brinje - Senj (M6.02) and Senj - Otocac - Gospic (M5).
Plaže

V Senju, Svetem Juraju in v okolici so prodnate plaže in manjši zalivi, ki so primerni tudi za otroke in neplavalce. So pa tu tudi plaže s travnatimi površinami in betonskimi ploščami. Veliko manjših zalivov vabi, da se potopite v kristalno čisto morje. Po podatkih ADAC-a je kakovost morske vode v okolici Senja najboljša na celotnem hrvaškem in italijanskem Jadranu. Na senjski plaži si lahko izposodite ležalnike in senčnike, poleg tega pa tudi čolne na nožni pogon itd.

V Senju in okolici boste našli lepe prodnate plaže in kristalno čisto morje. V centru mesta imate na voljo naslednje plaže:
» Plaža SKVER
» Plaža BANJA
» Plaža PRVA DRAGA

V neposredni bližini so tudi naslednje plaže:
» Plaža KALIC
» Plaža SIBINJ
» Plaža BUNICA
» Plaža SVETI JURAJ
Naša priporočila za obisk restavracij

priporočamo naslednje restavracije v Senju: 
- Restavracija VAL
- Restavracija KRESIMIR
- Taverna v gradu NEHAJ
- Restavracija LAVLJI DVOR 
- Restavracija hotela PARON
-  Restavracija MARTINA 
-  Pizzeria TROPICANA
- Taverna STARI GRAD
- Restavracija ZAGREB 
 

Kampiranje

Kampiranje je na Hrvaškem med turisti na splošno zelo pribljubljeno in tudi v Senju in okolici je precej kampov. Tukaj si lahko ogledate seznam izbranih kampov:
» Camping RACA
» Camping SPASOVAC
» Camping UJCA
» Camping BUNICA
» Camping LUKOVO
Video posnetki

 
Spletni namigi

Kaj je dobro vedeti o Senju

Mesto je prizorišče mladinskega romana o rdečelasi deklici Zori, ki ga je leta 1941 napisal Kurt Kläbers z naslovom Rdeča Zora in njena tolpa. Podpisal se je s psevdonimom Kurt Held. Zgodba o majhni deklici, ki se je skupaj s tolpo otrok skrila v grad uskokov, utrdbo Nehaj v Senju in je jezila prebivalce mesta Senja, vsebuje veliko natančnih opisov kraja.

Senj igra pomembno vlogo na področju literature. Tako iz tega mesta izvirajo najbolj znani hrvaški pesniki in pisatelji 19. stoletja, med njimi so npr. Silvije Strahimir Kranjčević (1865-1908), Vjenčeslav Novak (1859-1905), Milutin Cihlar Nehajev (1880-1931) ali Milan Ogrizović (1877-1923).

Dopust v kraju Senj z Adrialinom

Tukaj boste našli ugodna prenočišča za vaše naslednje potovanje :

image description

Če iščete apartma, počitniško hišo, hotel, podeželsko hišo, penzion, turistično sobo ali mobilno hišico za vaš dopust v kraju Senj, ali pa želite samo več informacij o kraju Senj v Kvarner, vam lahko pomagamo in ste na pravem mestu.

Tukaj boste našli turistična prenočišča kot so apartmaji, počitniške hiše, podeželske hiše, hoteli, turistični kompleksi, penzioni, turistične sobe, mobilne hišice, križarjenja, najemi jaht - čarterji, izleti in drugo. Adrialin svojo ponudbo za vaše potovanje na Hrvaško, v Italijo in Avstrijo nenehno širi in izboljšuje.

O ponudbi:
Senj apartmaji, Senj hiše, Senj hoteli, Senj turistični kompleksi, Senj Podeželske hiše, Senj Penzioni, Senj Sobe za goste, Senj Mobilne hiške
Senj, dobra izbira za vaš dopust na Hrvaškem.

Član

V partnerstvu s

 • Adrialin je partner Hrvaške turistične organizacije

Varno plačevanje

 nakazilo in preostali načini plačila:
PayPal, Bremepis, MasterCard, Visa, American Express
ESIF
EU
Hamag

Adrialin po svetu

 • DE
 • AT
 • IT
 • CZ
 • HU
 • SK
 • GB
 • FR
 • NL
 • PL
 • HR
 • SI
 • DK
 • SE
 • NO
 • CH
 • RU
 • BE
 • DE
  • DE DE
  • AT AT
  • IT IT
  • CZ CZ
  • HU HU
  • SK SK
  • GB GB
  • FR FR
  • NL NL
  • PL PL
  • HR HR
  • SI SI
  • DK DK
  • SE SE
  • NO NO
  • CH CH
  • RU RU
  • BE BE