Vrsar - Istra - Hrvaška

Informacije za Vaš Dopust Vrsar

Za vas imamo v ponudbi 105 prenočišč v kraju Vrsar.

Kraj Vrsar ima pribl. 2700 prebivalcev in je 12 km oddaljen od Porec, ki je nabližje večje mesto. Deli mesta Vrsar so naslednji: Mrgani, Buriči (Kanfanar), Klostar, Barat, Flengi, Cervari, Kruncici.


Splošno
Vrsar je turisticno naselje na zahodnem delu polotoka Istre, nahaja pa se 9 km južno od Poreča. Mesto je naseljeno že iz pradavnine, v antiki pa je bil Vrsar izvozna luka za istrski kamen. Urbanisticno gledano je mesto zasnovano zelo neobicajno in je v casu romanike preraslo v srednjeveško mestece, v katerem so imeli svoja posestva škofi in plemstvo. Samo 3 km severno od Vrsarja je poznan Limski kanal - fjord, ki je razglašen za narodni park, restavracije v sklopu parka pa Vam ponujajo morske specialitete pripravljene po tradicionalnih receptih. Vrsar se lahko pohvali tudi z enim od najlepših arhipelagov, ki ga sestavlja kar 18 nenaseljenih otockov, ki so porasli z bujnih mediteranskim rastlinjem in cakajo na Vas, da jih razišcete z motornimi colni, ki jih lahko najamete v mestu. Najamete lahko tudi jadrnice, jadralne deske, pedaline in kolesa, v mestu pa so tudi tenis igrišca. Letovišce Vrsar priporocamo vsem družinam in gostom, ki si želijo preživeti aktivne pocitnice. Poleg vsega naštetega, pa se lahko Vrsar pohvali tudi z lepo urejenimi kopališci.

Predlagamo obisk: Limski kanal / Poreč / arheološko zanimiva lokacija Monte Ricco / "vrsarski Kaštel", najstarejša utrdba / bazilika Sv. Marije obdobja romanike / Dvigrad: edinstvena lokacija, kjer boste lahko podoživeli življenje srednjeveškega mesta, od katerega so danes ohranjeni še zidovi
Pot: 3 km severno do Limskog kanala po regionalni cesti v smeri z izvozom na magistralno cesto Buje-Pula.

Ali ste vedeli? Da lahko Vrsar samo v enem dnevu gosti 18 500 gostov / da je v Vrsarju eden izmed najvecjih nudisticnih kampov v Evropi - Koversada / da je nudisticni kamp Koversada pionir evropskog naturizma / da je obicajen del ponudbe Vrsarja animacija gostov na terasah restavracij in plažah / da se v bližini Vrsarja nahaja športno letališce "Crljenka", kjer se lahko preizkusite v letenju s padalom in letenju z zmajem, lahko pa Vas popeljejo tudi na panoramsko vožnjo.
Športne dejavnosti
Plavanje,  potapljanje
Gastronomija in zabava
Bar,  kavarna,  diskoteka,  pizzerija,  restavracija,  Plesni lokal
Nakupovanje
trgovina s spominki,  supermarket
Video posnetki
 

Dopust v kraju Vrsar z Adrialinom

Tukaj boste našli ugodna prenočišča za vaše naslednje potovanje :

image description

Če iščete apartma, počitniško hišo, hotel, podeželsko hišo, penzion, turistično sobo ali mobilno hišico za vaš dopust v kraju Vrsar, ali pa želite samo več informacij o kraju Vrsar v Istra, vam lahko pomagamo in ste na pravem mestu.

Tukaj boste našli turistična prenočišča kot so apartmaji, počitniške hiše, podeželske hiše, hoteli, turistični kompleksi, penzioni, turistične sobe, mobilne hišice, križarjenja, najemi jaht - čarterji, izleti in drugo. Adrialin svojo ponudbo za vaše potovanje na Hrvaško, v Italijo in Avstrijo nenehno širi in izboljšuje.

O ponudbi:
Vrsar apartmaji, Vrsar hiše, Vrsar hoteli, Vrsar turistični kompleksi, Vrsar Podeželske hiše, Vrsar Penzioni, Vrsar Sobe za goste, Vrsar Mobilne hiške

Vrsar, dobra izbira za vaš dopust na Hrvaškem.